Zakaj so mehanske tipkovnice obvezna gaming oprema

Dejstvo, da si kliknil/a na ta blog zapis, nam da vedeti, da jemlješ igranje iger resno. In to nam je všeš. Zelo! Kot resen/a gamer/ka veš, kako pomembna je tvoja oprema za celotno gaming izkušnjo. Pri nakupu gaming opreme je pomembno, da dobiš pripomočke, ki najbolje ustrezajo tvojim igralnim potrebam. Seveda je razumljivo, da imamo za takšno nakupovanje (na žalost) velikokrat omejen budget, zato je še toliko bolj pomembno znati oceniti kdaj pri opremi plačamo zgolj za 'ime znamke' in dejansko zmogljivostjo.

Katera tipkovnica je najboljša za gaming?

Večina gamerjev igra raje na mehanskih tipkovnicah, preprosto zato, ker so hitrejše, trdnejše in bolj otipljive. Taktilnost je povratna informacija, ki jo dobiš s pritiskom tipko. Ta je razpoznavna preko značilnega mehanskega zvoka in vizualnega prikaza, ki ga vidiš, ko tvoji prsti pritisnejo tipke. To je funkcija, ki jo mnogi gamerji iščejo, ker uživajo v teh povratnih informacijah in odporih, ki jih doživljajo ob tipkanju.

Prednosti mehanske tipkovnice

Čeprav so po navadi dražje od večine modelov tipkovnic, so cene velikokrat opravičljive, saj imajo veliko prednosti s katerimi boš zagotovo zadovoljen/a.

Te so;

  • Trpežnost
  • Odzivnost
  • Lažje in udobnejše jih je tipkati
  • Natančnost

Vzdržljivost in življenjska doba mehanične tipkovnice

Mehanske so veliko bolj trpežne kot membranske. To je pomembno dejstvo, saj je povprečen pritisk na tipko na uro (KPH) približno 8.000 KPH. To številko pomnoži s število svojih gamerskih ur in you do the math. Priljubljene znamke mehanskih tipkovnic so ocenjene z življenjsko dobo od 20 do 50 milijonov pritiskov tipk. Nekateri odeli dosežejo celo življenjsko dobo 70 milijonov pritiskov. Za primerjavo, membranske tipkovnice zdržijo v povprečju približno 5 milijonov tipk.

Koliko stane mehanska tipkovnica?

V povprečju so cene mehanskih tipkovnic od 40 pa tudi do 200 eur ali več. Starejši modeli cenejši, opazne razlike v cenah pa so glede na znamko, velikost in opcije osvetlitve. Ni skrivnost, da so tipkovnice pomembna in bistvena oprema resnega gamerja. Ker želimo, da za svoj denar dobiš najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, smo ti pripravili izbor naših najbolj prodajanih mehanskih tipkovnic, kjer zraven nudimo še brezplačno podaljšanje garancije na 36 mesecev

Obrazec za registracijo podaljšanja garancije na Redragon izdelke.