Igre, ki so nas pritegnile na Gamescomu 2022

Pa smo ga dočakali – Gamescom, sejem iger, poln novih razkritij in napovedi o prihajajočih se iger. Igabibovci smo letos odleteli v Köln, da bi se seznanil z nekaterimi prihajajočimi izdajami in govoril z ustvarjalci, ki za njimi stojijo.

V treh dneh smo igrali na desetine iger, ki so segale od visokoproračunskih pa vse do neodvisnih skritih draguljev. Sejem je dokazal, da je industrija video iger v dobrem položaju kljub letu, polnem odmevnih zamud. Ker je toliko iger, o katerih bi se lahko pogovarjali, in tako malo časa, da bi jih vse igrali, smo sestavili seznam najboljših iger, ki so nam padle v oči na Gamescomu 2022.

Dead Island 2

Ko je Dead Island 2 pricurljal pred Gamescomom, smo bili skeptični: "Ej, a ni bil Dead Island tista ok igra, z tistim zavajojočim ampak kul trailerjem?« No, Deep Silver Dambuster je rešil 10 let star projekt pred zastarelostjo tako, da ga je obnovil od začetka, da bi dosegel svojo vizijo. In kakšna je bila ta vizija? Pokol, pokol in še enkrat pokol.

Dead Island 2 nas je presenetil (mogoče tudi navdušil) s svojim proceduralnim »mesnim« sistemom, ki igralcem omogoča, da ciljajo na dele zombijevega telesa in jih izrezujejo na groteskno zadovoljiv način. Združljivo s poglobljenim prvoosebnim bojem od blizu, ki igralcem dejansko omogoča, da izkoristijo ta gorey sistem. 

Lies of P

Nič hudega sluteč se sprehajamo v eni izmed mnogih ogromnih dvoranah za predstavitev iger, kjer nas nenadoma preseneti dolga vrsta čakajočih ljudi, ki se je vrstila pred črno rdečim booth-om. Lies of P je bil nenavaden hit na Gamescomu, saj si za vstop v njihov demo room moral čakati v zeloooo dolgih vrstah. Morda so morali igralci samo videti Soulslike, ki ga je navdihnil Pinnochio, v akciji, da so verjeli, da res obstaja. Na srečo so Laži P-ja več kot le bizarna premisa; to je obetavna akcijska igra, ki vsebuje tekoče, a še vedno zahtevne boje. Zamišljeni Ostržek je samo čudna češnja na vrhu torte.

One Piece Odyssey

Kljub temu, da nikoli nismo gledali animeja ali prebrali mange, na kateri temelji, nas je One Piece Odyssey na predstavitvi osvojila. Zakaj? Ker vsebuje pametne sisteme RPG, ki igralce prisilijo k sprejemanju pametnih odločitev na vsakem koraku. Z uporabo sistema škode »kamen, papir, škarje«, ki spominja na Fire Emblem, morajo igralci nenehno žonglirati, kateri člani skupine so v njihovi postavi, da kar najbolje izkoristijo vsako priložnost za napad. Čeprav bo za oboževalce One Piece prava privlačnost videti, da bodo vsi njihovi najljubši liki oživeli v 3D svetu, skupaj z glasovno igro.

Pentiment

Kljub temu, da za to jesen ni napovedanih velikih izidov, je imel Xbox kljub temu veliko prisotnost na Gamescomu. Manjši naslovi, kot je High on Life, so zaradi tega dobili večjo pozornost, a najboljša ekskluziva za Xbox, ki smo jo videl na razstavi, je bil Pentiment. 2D pripovedna igra, ki jo je razvil Obsidian, je edinstvena skrivnost umora, postavljena v 16. stoletje. Vsebuje privlačno umetnost in lahke RPG sisteme, ki resnično vplivajo na zgodbo.

Vikings on Trampolines

Neodvisni razvijalec D-Pad Studio je zaslovel leta 2016 s svojo uspešnico platforme Owlboy. Vendar je njegova nova igra veliko starejša od tega. Vikings on Trampolines je posodobljena predelava zdaj že propadle brskalniške igre, ki jo je eden od njenih razvijalcev prvič ustvaril, ko je bil star 14 let. Kot pove naslov, igralci nadzorujejo Vikinge, ki se premikajo le s poskakovanjem na trampolinih. Zanimivo pri projektu je to, da je zasnovan za igralce, ki se jim običajno zdijo igre preveč zapletene, saj se upravlja le z eno igralno palico.